top of page

Spoločná krajina, spoločná zodpovednosť

V týchto ťažkých chvíľach, kedy sa nachádzame na pokraji humanitárnej katastrofy, považujeme za dôležité ukázať spoločnú zodpovednosť za krajinu, v ktorej žijeme. Zodpovednosť, ktorá má prednosť pred politickým súperením, ktorá spája liberálov aj konzervatívcov, Slovákov aj príslušníkov národnostných komunít.


Zodpovednosť, ktorá znamená počúvať vedcov. Zodpovednosť, ktorá rešpektuje odporúčania lekáriek, virológov, hygienikov aj epidemiológov. Zodpovednosť, ktorá nezávisí od politických preferencií, náboženského vierovyznania alebo národnosti.


Ak chceme zvládnuť súčasnú kritickú situáciu, vedecké poznatky a odporúčania odborníkov hovoria o očkovaní ako o účinnej ceste.


Mnohí s očkovaním stále váhajú. Dôvody neočkovať sa môžu byť rôzne. Možno sú to dezinformácie, ktoré ľudí zneistili. Možno nezodpovedné vyhlásenia politikov, ktorým ide viac o preferencie, ako o zdravie ľudí. Možno niektorí očkovanie odkladali.



Nech sú vaše dôvody akékoľvek, nech ste voličom akýchkoľvek politických strán, či ste ateisti alebo veriaci, Slováci alebo príslušníci národnostných komunít, vážime si každého z vás, kto spoločnú zodpovednosť kladie nad individuálny záujem. Dnes je to prejav rešpektu a úcty voči vyčerpaným zdravotníkom aj učiteľom v školách. Je to prejav zodpovednosti voči blízkym aj sebe samým.


Za uplynulý týždeň s váhaním skončilo 36-tisíc ľudí a dali sa zaočkovať. Ďakujeme vám, ak sa k nim rozhodnete pridať. Je to spoločný krok k tomu, aby sme zvládli pandémiu. Nastal čas, aby zodpovednosť a solidarita boli tým, čo nás v tejto krajine spája.


Iveta Radičová Magda Vášáryová Mikuláš Dzurinda František Mikloško Béla Bugár Ivan Mikloš Štefan Vavrek Alojz Hlina Ábel Ravasz Erik Baláž Juraj Hipš

4 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page