top of page

1. MÁJ – DEŇ OTVORENÝCH ATELIÉROV 2023 V NOVEJ CVERNOVKE

V pondelok Vás čakáme s čerstvým French Press-om, novými publikáciami a dobrou náladou! Nájdete nás na treťom poschodí v ateliéri 3B. (Co-Working, Nová Cvernovka)


Ábel Ravasz a Ľuboš Kovács, Deň otvorených ateliérov 2022

Z programu:

Hudobným headlinerom bude legendárna kapela Zlokot a talentovaná Katarína Máliková. Atmosféru v parku dotvoria DJ MtotheG & Beyuz a vášnivý zberateľ platní Adam Kvasnica. Zábavu vo večerných hodinách zabezpečí Diskotéka Avantgarde.



V Sále si budete môcť overiť svoje znalosti počas kvízu o Novej Cvernovke. Uskutoční sa tiež diskusia o rozvoji priľahlej štvrte a séria prezentácií pod názvom #MadeInCvernovka.

Kabinet Pomalosti bude patriť literatúre a dramatickému umeniu. Môžete sa tešiť na workshop kreatívneho čítania, ale aj špeciálne prvomájové vydanie prednášky History Kabinet. Súčasťou programu bude aj pokračovanie diskusného cyklu Tepláreň Nahlas: Queer umenie pre všetkých? (organizátori: Nová Cvernovka, Pohoda Festival, VŠVU a Inštitút Mateja Bela) Mediálnym partnerom eventu je Denník N.



Suťokruh ožije zoskupením Divadlo Trieska a už tradičným literárnym formátom Čau o piatej. Premiéru bude mať aj živé vysielanie popoludňajšieho programu Ladenie Rádia Devín.

Na Detskom ihrisku si budete môcť vyskúšať napríklad výrobu odliatkov či patinovanie. Svoje predstavenie uvedie centrum EDUdrama, Lúka pred Školou zas ožije cirkusovým workshopom. Mladších návštevníkov zabaví aj Bratislavské bábkové divadlo.


Aj tento rok bude program v Telocvični najmä o tanci. Počas Jam session si spoločne zatancujú všetci domáci rezidenti. Deti si prídu na svoje pri workshope Telohra. Pre seniorov tam bude pripravená tvorivá dielňa.


O chutné gastro sa po celý deň budú starať prevádzky Dvanásť Duší, Iná Haluška, Buchtáreň, Lokal Unas, Vegan Food on Wheels a palacinkáreň Chez Amélie. Kávičkári budú mať k dispozícií aj obľúbený stánok Pán Králiček.


zdroj: Nová Cvernovka

Otvorí sa aj Chňapka aka “cvernovkársky blšák”, z ktorého si môžete odniesť oblečenie či rôzne iné užitočné veci, ktorým tak môžete vdýchnuť druhý život.


Ušetriť nervy, čas aj peniaze si môžete kúpou vstupenky v predpredaji cez GoOut. Lístky budú dostupné aj na mieste.


1. MÁJ – Deň otvorených ateliérov vždy bol, je a bude podujatím pre všetkých. Preto nás teší, že občania Ukrajiny, deti do 15 rokov, seniori nad 62 rokov a ľudia so ZŤP preukazom majú vstup zdarma.


Nová Cvernovka – to je veľa príbehov pod jednou strechou. Prijmite pozvanie, vychutnajte si sviatočný pondelok a príďte si vytvoriť ten svoj príbeh.


__ Z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy. Za dôveru pri vzniku Novej Cvernovky ďakujeme Bratislavský kraj. Partnerom programu je aj Nadácia Orange. Mediálnym partnerom podujatia je Rádio Devín. Za tlač ďakujeme bittner print.

49 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page