top of page

A Tepláreň hangja: Emberi jogok mindenkinek?

Szeretettel meghívjuk A Tepláreň hangja (Tepláreň nahlas) rendezvénysorozat első magyar nyelvű beszélgetésére, amelyre 2023. április 18-án, kedden, 18 órától kerül sor Komáromban, a RÉV klubban (Pevnostný rad 142).


A beszélgetéssorozat apropója a pozsonyi, Zámocká utcai gyűlöletgyilkosságok, amelyek az LGBTI+ közösséget sújtották.


Vendégeinkkel arról beszélgetünk majd, hogyan érintette Szlovákiát, a hazai közvéleményt ez az esemény. Szó lesz az LGBTI+ közösség jogairól, a jogegyenlőség kérdéséről, és arról is, miért nem sikerült előrelépni ezen a téren a gyilkosságok után sem.


Arra is kitérünk majd, mennyire szakadt el a szlovákiai magyarság az országos közélettől, miért tűnik úgy, mintha távolságtartóan reagálna a magyar közeg a fontos országos témákra.


Beszélgetőtársaink:


→ Bandor Éva Jászai Mari-díjas színész.


→ Nagy Csilla képzőművész, egyetemi tanár.


→ Petőcz Kálmán emberi jogi és oktatási szakértő.A beszélgetést vezeti: Ravasz Ábel, a Bél Mátyás Intézet elnöke


A Tepláreň hangja (Tepláreň nahlas) beszélgetéssorozat partnerei a Pohoda Fesztivál és a Pohoda Visual Stage, a pozsonyi Képzőművészeti Főiskola (VŠVU), a Nová Cvernovka, a Bél Mátyás Intézet, a Denník N és a Napunk.


A rendezvény Facebook eseménye itt található.


Íme a rendezvény plakátja:Ezen a linken megtekintheti a széria korábbi estjeinek témáit, valamint letöltheti a teljes beszélgetéseket videó, ill. podcast formájában.

댓글


bottom of page