top of page

ut 18. 4.

|

Komárno

A Tepláreň hangja: Emberi jogok mindenkinek?

Szeretettel meghívjuk a „A Tepláreň hangja“ (Tepláreň Nahlas) rendezvénysorozat első magyar nyelvű beszélgetésére. A beszélgetéssorozat apropója a pozsonyi, Zámocká utcai gyűlöletgyilkosságok, amelyek az LGBTI+ közösséget sújtották.

Tickets are not on sale
See other events
A Tepláreň hangja: Emberi jogok mindenkinek?
A Tepláreň hangja: Emberi jogok mindenkinek?

Čas a miesto

18. 4. 2023, 18:00 – 20:00

Komárno, 3, Pevnostný Rad 142, 945 05 Komárno, Slovensko

O podujatí

Vendégeinkkel arról beszélgetünk majd, hogyan érintette Szlovákiát, a hazai közvéleményt ez az esemény. Szó lesz az LGBTI+ közösség jogairól, a jogegyenlőség kérdéséről, és arról is, miért nem sikerült előrelépni ezen a téren a gyilkosságok után sem.

Arra is kitérünk majd, mennyire szakadt el a szlovákiai magyarság az országos közélettől, miért tűnik úgy, mintha távolságtartóan reagálna a magyar közeg a fontos országos témákra.

Beszélgetőtársaink: → Bandor Éva Jászai Mari-díjas színész. → Nagy Csilla képzőművész, egyetemi tanár. → Petőcz Kálmán emberi jogi és oktatási szakértő.

A beszélgetést vezeti: Ravasz Ábel, a Bél Mátyás Intézet elnöke

A Tepláreň hangja (Tepláreň Nahlas) beszélgetéssorozat partnerei a Pohoda Fesztivál és a Pohoda Visual Stage, a pozsonyi Képzőművészeti Főiskola (VŠVU), a Nová Cvernovka, a Bél Mátyás Intézet, a Denník N és a Napunk.

A beszélgetés követhető személyesen a helyszínen, illetve online stream formájában a szervezők Facebook oldalain is.

Zdieľajte toto podujatie

bottom of page