top of page

Csapatunk

RAVASZ, Ábel.jpg

A Bél Mátyás Intézet elnöke

Szociológus, politológus. 2016 és 2020 között a szlovák kormány romaügyi kormánybiztosa. Kutatási területei a kisebbségpolitika, szociális integráció és szociális statisztika.


abel.ravasz@institutmatejabela.sk

Abel

Ravasz Ábel

Korábban a IUVEN ifjúsági szervezet vezetője. Aktivista, a Gömörben működő PURT civil szervezet koordinátora. Témái az emberi jogok, kisebbségek és ifjúságpolitika.


peter.morvay@institutmatejabela.sk

MORVAY, Peter.jpg
Peter Morvay

Morvay Péter

Ügyvezető igazgató

KOCANOVÁ, Eva.jpg

Eva Kocanová

Vezetőségi tag

Menedzser és aktivista. Vezetője a Take naše polgári társulásnak, amely a régiófejlesztést és az idegenforgalom fellendítését tűzte ki céljául.


eva.kocanova@institutmatejabela.sk

Vezetőségi tag

A PURT civil szervezet elnöke. Korábban a romaügyi kormánybiztosi hivatal munkatársa. Feladata az intézet terepmunkájának koordinálása.


elemer.lakatos@institutmatejabela.sk

2G2B8449.jpg

Lakatos Elemér

KOVÁCS, Ľuboš.jpg

Kovács Ľuboš

Vezető kutató

Szociális antropológus. Szakterületei az etnikai adatok és a régiófejlesztés. Az Intézet gyakornoki programjának koordinátora.lubos.kovacs@institutmatejabela.sk

Juraj Kuruc

Vezető kutató

Szakterülete a stratégiai tervezés és a nemzetközi biztonságpolitika. Sok éves tapasztalattal rendelkezik az államigazgatásból.


juraj.kuruc@institutmatejabela.sk

KURUC, Juraj.jpg
KOVÁČOVÁ, Radka.jpg

Radka Kováčová

Junior elemző

Szociális antropológiát hallgat Pozsonyban. Emellett a roma közösségek és az inklúzió témáival foglalkozik. Jelenleg a Szlovák kormány Kisebbségügyi kormánybiztosi hivatalának alkalmazottja.


radka.kovacova@institutmatejabela.sk

Junior elemző

Jogot és filozófiát tanul. Az iskola mellett a fiatalok kritikai gondolkodásának fejlesztésén dolgozik, valamint ifjúságpolitikával foglalkozik.


richard.vasko@institutmatejabela.sk

VAŠKO, Richard.jpg

Richard Vaško

Škrinárová, Laura (1).JPEG

Laura Škrinárová

Projektmenedzser

A Besztercebányai Bél Mátyás Egyetem nemzetközi kapcsolatok tanszékének hallgatója. Elsődleges kutatási területe a regionális politika és a vidékfejlesztés, különös tekintettel annak munkaerő-piaci potenciáljára.


laura.skrinarova@institutmatejabela.sk

Junior elemző

Doktorandusz hallgató a Regionális Tudományok és Menedzsment Tanszéken. Kutatói tevékenységének fókuszában a területi és régiós gazdaságtan áll, különös hangsúlyt fektetve a vidékfejlesztésre, a marginalizált roma közösségekre és a lakosság szubjektív jólétére.


daniela.surmikova@institutmatejabela.sk

profile-image-Surmikova.jpg

Daniela Surmiková

Surová, Svetluša_edited.png

Svetluša Suranová

Kutató munkatárs

A nemzeti kisebbségek jogainak szakértője. Kutatásai középpontjában a kisebbségi jogok, a diaszpórapolitika és a Szerbiában élő szlovákok kollektív identitása áll. Két vállalkozást működtet, amelyek tanácsadói szolgáltatásokkal, digitális marketinggel és piackutatással foglalkoznak.


svetlusa_surova@biari.brown.edu

Szívesen csatlakoznál a Bél Mátyás Intézet csapatához?

Küldd el az életrajzodat, jelentkezz be Gyakornoki programunk soron következő idényébe vagy gyere el valamelyik eseményünkre!

bottom of page