top of page

Spoločná krajina = silné regióny

Ďalšia zastávka zo série diskusií pod názvom Spoločná krajina sa konala tentokrát na východnom konci krajiny - v Kráľovskom Chlmci. Pôsobivá reštaurácia pod zrúcaninou "Čonkavár" tak v stredu večer poslúžila ako miesto na užitočnú, príjemnú a konštruktívnu debatu o regionálnom rozvoji a možnostiach spolupráce.

Eva Kocanová, Spoločná krajina III: Regióny (Kráľovský Chlmec)
Prednáška a tréning v podaní Evy Kocanovej

"Ak chceme žiť v silnej a súdržnej krajine, potrebujeme zmenšovať rozdiely medzi regiónmi. Platí to aj na často zabudnuté kúty Slovenska, akým je Medzibodrožie." komentoval udalosť Ábel Ravasz, ktorý počas eventu prezentoval rôzne možnosti spolupráce cez siete Inštitútu Mateja Bela.


Najnovšia členka nášho tímu, Eva Kocanová už dlhšie pôsobí ako manažérka, koordinátorka a odborníčka pre regionálny rozvoj, no južné oblasti na Východnom Slovenku navštívila po prvý krát.

Eva Kocanová, členka Výkonného výboru Inštitútu Mateja Bela a zakladateľka iniciatívy Take Naše

"Naše regionálne aktivity sme nasmerovali k druhej trojhranici -Slovensko-Maďarsko-Ukrajina. Nie je prekvapením, že vedeli veľmi dobre popísať rozvojové témy, aj bariéry, prečo sa rozvoju nedarí a zároveň nájsť aj možné riešenia. Čaká nás druhé stretnutie, aby sme si povedali, čo s týmito témami ideme robiť my.


Rozvoj regiónov je potrebné začať robiť aj úplne zdola.


Tešíme sa na spoluprácu so super ľuďmi v Medzibodroží," píše na svojom facebooku Eva, ktorá je zároveň aj zakladateľkou iniciatívy Take naše.

Diskusia v impozantnej miestnosti pod zrúcaninou "Čonkavár"

Podujatie bolo realizované podporou Nadácie Hannsa Seidela - Slovensko

Poster Eventu: Spoločná krajina III - Regióny

70 views0 comments
bottom of page